Depoziti građana u bankama veći od kredita

Bez autora
Mar 26 2013

Uz umjereni proces razduživanja stanovništva kod banaka, u Hrvatskoj istodobno rastu štedni i oročeni, kunski i devizni, depoziti građana pa ponovno raste razlika između iznosa kredita i depozita građana u bankama u korist štednje. Prema stanju na kraju prošle godine, građani su u bankama imali 27 milijardi kuna više depozita nego kredita. To je najveći iznos u posljednjih desetak godina. Krediti banaka stanovništvu na kraju 2012. ukupno su iznosili 126,6 milijardi kuna, dok su istodobno građani u bankama imali ukupno 153,6 milijardi kuna depozita. Drugo je, pak, pitanje kako su među građanima "raspoređeni" depoziti, a kako krediti. Stanovništvo se najviše zadužilo putem stambenih kredita. Potkraj prošle godine ti su krediti iznosili više od 59 milijardi kuna.

Depoziti građana u bankama veći od kreditaUz umjereni proces razduživanja stanovništva kod banaka, u Hrvatskoj istodobno rastu štedni i oročeni, kunski i devizni, depoziti građana pa ponovno raste razlika između iznosa kredita i depozita građana u bankama u korist štednje.

Prema stanju na kraju prošle godine, građani su u bankama imali 27 milijardi kuna više depozita nego kredita. To je najveći iznos u posljednjih desetak godina, pokazuju podaci Hrvatske narodne banke.

Krediti banaka stanovništvu na kraju 2012. ukupno su iznosili 126,6 milijardi kuna, dok su istodobno građani u bankama imali ukupno 153,6 milijardi kuna depozita.

Drugo je, pak, pitanje kako su među građanima "raspoređeni" depoziti, a kako krediti.

Stanovništvo se najviše zadužilo putem stambenih kredita. Potkraj prošle godine ti su krediti iznosili više od 59 milijardi kuna.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik